Podcast / Luisterboek

Nieuwe afleveringen van Influence, een documentaire podcast serie door Damian Bradfield, CCO van WeTransfer.

Influence is een documentaire podcast serie, die diep in gaat op de wereld van adverteren. In hoeverre beinvloedt het wat we dagelijks kopen? En wat zegt de manier waarop we consumeren iets over onze cultuur, onze economie en onze wereld. Influence schijnt een licht op de kracht van adverteren –

’the good, the bad and the ugly’. Recorded by Centersound. Produced by Rachel Swaby.

On Spotify:   https://spoti.fi/30CYniQ

 

Operaregisseur Sjaron Minailo maakt podcast over roman Eva

Een podcastserie gemaakt op basis van de roman Carry van Bruggens roman Eva.Zang is een sine qua non voor opera, zou je denken. Maar in de nieuwe operapodcast Eva wordt uitsluitend gesproken. Bedenker en regisseur Sjaron Minailo noemt het daarom een ‘gesproken operapodcast’. Eva is gebaseerd op de gelijknamige filosofische roman van Carry van Bruggen uit 1927 over het joodse meisje Eva. In acht afleveringen van een kleine veertig minuten vertolkt telkens een andere actrice of zangeres de vertelstem, muzikaal begeleid door het Ragazze Quartet. Op Internationale Vrouwendag, verscheen de eerste aflevering, met actrice Leny Breederveld.

Waar gaat Eva over?
“Het is de zoektocht van een vrouw tussen 18 en 40. Ze zoekt naar haar identiteit. ‘Mens’ en ‘vrouw’ zijn daarbij slechts woorden. Ze slingert voortdurend heen en weer tussen ideeën en trekt alles in twijfel. Dat is haar levensfilosofie. Het is autobiografisch, maar tegelijkertijd universeel. Eva gaat uiteindelijk over onszelf en is voor iedereen relevant. Het is geen makkelijk boek, maar wel heel prachtig.”
Vertolking:
Helen Kamperveen, Leny Breederveld, Mira Helmer, Jade Olieberg, Nastaran Razawi Khorasani, Stefanie Janssen, Funda Müjde, Mira Helmer en Claron McFadden Sjaron Minailo

 

Influence, is een documentaire podcast serie door Damian Bradfield, CCO van WeTransfer.

Influence is een documentaire podcast serie, inmiddels al 14 delen, die diep in gaat op de wereld van adverteren. In hoeverre beinvloedt het wat we dagelijks kopen? En wat zegt de manier waarop we consumeren iets over onze cultuur, onze economie en onze wereld. Influence schijnt een licht op de kracht van adverteren – ’the good, the bad and the ugly’.

Damian Bradfield

Recorded by Centersound. Produced by Rachel Swaby.

On Spotify:   https://spoti.fi/30CYniQ

 

Podcast:  Stichting Land Art Contemporary

Voice Talent: Tim Gunther
Stichting Land Art Contemporary (LAC) is in 2011 opgericht in het kader van de viering van het 40-jarig bestaan van Broken Circle / Spiral Hill, het beroemde land art kunstwerk van de Amerikaanse kunstenaar Robert Smithson bij Emmen. Het kunstwerk werd meer dan veertig jaar geleden gerealiseerd in een zandafgraving van fa. De Boer bij Emmen in het kader van Sonsbeek buiten de Perken. Het is het enige grootschalige land art werk van Robert Smithson in Europa.
The Trust Manifesto – by Damian Bradfield

Zojuist een audioboek opgenomen met CEO en oprichter van WeTransfer Damien Bradfield. 

Het boek en de audio versie van The Trust Manifesto

Podcast  Ewoud Kieft / Het verboden boek

Uitgeverij Atlas / Media Rush

In deze driedelige podcastserie gaat auteur en historicus Ewoud Kieft in gesprek met Frank van Vree (NIOD), Maarten van Rossem en Bas Kromhout over zijn net verschenen boek, Het verboden boek.In deze podcast gaat Ewoud samen met zijn gasten dieper in op vragen en onderwerpen als de ervaring om Mein Kampf te lezen en wordt er zowel teruggeblikt op het verleden alsook gekeken naar het heden.

 

INTER_, NYC’s art experience

It’s an immersive experience that questions what makes up an experience in the first place.
 
The energy in INTER_, Manhattan’s newest art experience, feels more like a meditation retreat than a typical gallery—and that’s by design.
The experiential, multi-sensory museum opening in Soho next week invites visitors into a heightened state of contemplative awareness through a sound bath, light installations and aspects of meditation all combined with interactive digital art.
Voice Talent; Melanie Hayes

A look inside INTER with cosmic-looking images on a blue screen.

 

Podcast ‘Kunnen we praten’ van Joris Luyendijk

Uitgeverij Atlas / Media Rush

Joris Luyendijk besefte dat hij veel hoort over mensen die PVV stemmen – en op Trump, en voor de Brexit – maar dat hij, in zijn eigen bubbel, die mensen nooit zelf hoort praten. Als breekijzer schreef hij het boekje Kunnen we praten, waarin hij nagaat hoe het zit met zijn eigen vertrouwen in de gevestigde orde en op zoek gaat naar de PVV’er in zichzelf. Op kunnenwepraten.nl plaatst hij interviews met mensen die PVV stemmen of dit overwegen, waarna online het gesprek ontstaat. Honderden mensen praten mee. De voorlopige conclusie van Kunnen we praten is hoopvol: ja, we kunnen praten, mits er genoeg ruimte is en we goed ons best doen.

Audiotour MuseumDe Zwarte Tulp

Voice-Over Beatrice van de Poel

 

 

Luistertocht door de Vrije Koloniën

 Diverse Acteurs / Voice-Over Philip Freriks

Beleef deze theatrale audiofietstocht door Frederiksoord en omgeving.

Niemand minder dan Philip Freriks neemt je mee door het UNESCO Werelderfgoedgebied van de Koloniën van Weldadigheid. Hij ontdekte bij toeval dat hij afstamt van een koloniste en verdiepte zich speciaal voor deze luistertocht in de indrukwekkende geschiedenis van zijn kolonie-voorouder.

In samenwerking met auteur Wil Schackmann, bekend van het boek De Proefkolonie, en theatermaker Inge Wannet en scriptschrijver Rinske Bouwman is dit persoonlijke verhaal gevormd tot een unieke fietstocht van 26 km. Je gaat luisteren naar gebeurtenissen op de plekken waar ze 180 jaar geleden plaatsvonden. Laat je inspireren door vertelling, muziek, brieven en nagespeelde scènes in het decor van een uiterst bijzonder cultuurhistorisch landschap.

Frida Kahlo  Meet Friday

Audiotour. Voice-Over Carolina Mout

AkzoNobel Audio-Podcast

AkzoNobel Audio-Podcast, voor AkzoNobel, Keith Nicols beantwoord vragen van werknemers, concept ontwikkeling Fiona Meenaghan. [Audionabewerking/Muziek leaders /bumpers].

akzonobel

 

 

 

3 Audio-Podcasts, voor Randstad

3 Audio-Podcasts, voor AkzoNobel, Keith Nicols beantwoord vragen van werknemers, concept ontwikkeling Fiona Meenaghan. [Audionabewerking/Muziek leaders /bumpers].

MSL Randstad

AkzoNobel

 

 

 

4 Podcasts ‘Randstad Good To Know You

Opname/Audionabewerking/Muziek leaders /bumpers. 4 Podcasts, vooruitlopend op het Randstad 50 jaar Event, radio presentatie Greg Shapiro, concept ontwikkeling Bart van Wanrooij/Finona Maneeghan/Wineke van Aken.

MSL Randstad

Podcast

 

 

 

De Kleine Lord

De Kleine Lord van Francis Hodsgson Burnett, gelezen door Vivian Boelen. De Avonturen van Tom Sawyer, gelezen door Margriet Vroomans & Verhalen van Pipo. Luisterboeken uitgegeven door Karakter Uitgevers.

De Kleine Lord Tom Sawyer
 

 

Beatrix Potter

Beatrix Potter TV-serie 6 delen Vertaling & regie Harrie Geelen VPRO [ Luisterboek]

POTTER

 

 

De Heksen Roald Dahl

De Heksen Roald Dahl Luisterboek. Sjakie en de Grote Glazen Lift Roald Dahl Luisterboek.

                                         HEKSEN

 

Sjakie en de Grote Glazen Lift

Sjakie