Drama / Docu / Musea

Planet Finance

Documentaire serie van Marije Meerman

Voice Talent Internationale versie: Alice ‘O Connell

De inflatie is hoog, spaargeld levert weinig op en beleggen via een app is makkelijk en goedkoop. Een nieuwe generatie zoekt daarom zijn fortuin op de financiële markt. Maar weten deze miljoenen nieuwe beleggers wel hoe deze markt werkt? In zes afleveringen neemt regisseur
 de kijker mee naar ‘Planet Finance’, een parallelle wereld waar geld te verdienen is als je denkt te weten wat de toekomst brengt.

2DOC: ‘I Am Innocent’ 

Screen Shot 2015-07-09 at 15.02.53

Overwinningsfoto Innocent 

De 2Doc ‘I am Innocent’ vertelt het bijzondere verhaal van de Nigeriaanse Innocent Anyanwu. Als opgroeiende jongen in een klein dorpje in Nigeria realiseert hij zich dat hij de knellende cyclus van armoede moet doorbreken. Hij neemt het lot van het hele dorp op zijn schouders en begint aan een reis. Gesterkt door het blinde vertrouwen in God weet hij grote obstakels en gevaren te overwinnen. Mishandeling, ontheemding en vernedering zijn zijn deel. Bij toeval ontdekt hij dat hij talent heeft voor de bokssport. Zal dat hem helpen bij het verwezenlijken van zijn droom?

Na vele jaren en zijn reis over drie continenten staat hij voor de grootste uitdaging van zijn leven: Innocent wil wereldkampioen boksen worden en zo genoeg geld verdienen om zijn ultieme droom te verwezenlijken: een waterput met schoon drinkwater voor de mensen in zijn geboortedorp. De filmmakers volgen Innocent op weg naar hét grote titelgevecht, de climax waarin alle ontberingen van de jaren ervoor samen vallen.

Innocent is een kleine man met een groot hart. Een spiritueel mens die zijn lichaam beschouwt als instrument voor een hoger doel. ‘A soldier of the cross’, zoals hij zichzelf noemt. Innocent’s verhaal is er één van mythische proporties. Hoop, opoffering en een onverwoestbaar geloof zijn de ingrediënten waarmee Innocent zich naar zijn einddoel knokt. Een man met een missie. Een man die een heroïsch en eenzaam gevecht levert. In de ring én daarbuiten.

Sporen – Danniel Danniel

Muziek: Michel Mulders

65 minuten Een vereenzaamd man sterft. Er is geen afscheid, geen begrafenis maar wel een gemeentelijke dienst die al zijn bezittingen afvoert en vernietigt.

Een vereenzaamd man sterft. Er is geen afscheid, geen begrafenis maar wel een gemeentelijke dienst die al zijn bezittingen afvoert en vernietigt. Een aantal bezoekers – mensen die de man niet hebben gekend – laat vlak voor de ontruiming het propvolle huis op zich inwerken en wordt zo uitgedaagd na te denken over wie deze man was en wat hem bewoog. En in het zicht van de eindigheid denken de bezoekers ook na over hun eigen leven en wat ze – willen – nalaten.

Screen Shot 2014-07-15 at 04.44.44

INTER_, NYC’s art experience

It’s an immersive experience that questions what makes up an experience in the first place.
 
The energy in INTER_, Manhattan’s newest art experience, feels more like a meditation retreat than a typical gallery—and that’s by design.
The experiential, multi-sensory museum opening in Soho next week invites visitors into a heightened state of contemplative awareness through a sound bath, light installations and aspects of meditation all combined with interactive digital art.
Voice Talent; Melanie Hayes

A look inside INTER with cosmic-looking images on a blue screen.Photograph: Courtesy of INTER_

In het hoofd van Vincent van Gogh

Spoorwegmuseum – Bestemming Oertijd

Plezier. Het hele jaar door kun je hiervoor terecht bij het Spoorwegmuseum, maar daar komt nu een extra beleving bij! Op 22 juni introduceert het Spoorwegmuseum tien zomerse dagen lang ‘Het leukste reisje van Nederland’. Samen met de top van Nederland op het gebied van kunst en cultuur, waaronder Naturalis, Eye Filmmuseum, Afrika Museum en TivoliVredenburg, word je meegenomen op de reis van je leven.

Reis terug naar de oertijd en kom oog in oog te staan met de grootste giganten uit onze geschiedenis. Enig idee hoe groot een T. rex was? Freek Vonk is de verteller van de spectaculaire animatie en laat het je zien op ware grootte!

Naturalis

 

‘Gouden Reiger’ gewonnen voor de beste opdrachtfilm van 2016 in de categorie ‘Creatief & Innovatief’ met de “Introducing Healthy Urban Living” video voor Universiteit Utrecht, Faculteit Geowetenschappen tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. Sience Media. 

Sounddesign/Mixage Centersound.

screen-shot-2016-09-26-at-13-42-21

Adnan heeft een boek geschreven over zijn leven in een Grieks vluchtelingenkamp. 
Daniel Herter en Jaap Pl Schaap hebben hier een over film gemaakt. Help! door de film en kickstarter op www.fromtheborders.com te delen, zodat Adnans boek voor heel Europa kan worden vertaald. Mixage Centersound.

 

 

 

‘The museum visits the therapist’

Geweldige acteer prestaties van Frits Lambrechts en Mechteld Brans.

 

Film ‘Het leven van Geert Groote’ van Veldkamp Produkties

Sander Ligthart  –   finalist op New York TV & Film Festival

Screen Shot 2016-02-23 at 17.20.41

 

 

NEPAL HORIZONS 

Sathiko Sath’s educational program (DUTCH/English)

Documentaire in Nepal opgenomen vier maanden voor de zware aardbeving van zaterdag 25 april 2015. Heel veel mensen verloren het leven of raakten alles kwijt.

Voice-over Mark van Welzenis & Claire King.Screen Shot 2015-06-13 at 16.30.42

 

Temptation 

De driedelige miniserie ‘Temptation’ die wij in het engels hebben nagesynchroniseerd, heeft zojuist een ‘Certificate For Creative Excellence’ op het US international Film and Video Festival in California gewonnen. Regie Paul Simon. Geschreven en geproduceerd door Zee [Patty Stenger]/Moreto [Roland Sonneveldt].

US Int Film&Video

Temptation2

Temptation

 

Van Gogh Museum

Voor het eerst in de geschiedenis van het Van Gogh Museum is er door het museum een twee uur durende documentaire gemaakt over het leven en werk van Vincent van Gogh (1853-1890). De DVD laat een niet eerder vertoond portret van de kunstenaar zien. “inner Voice’ Thom Hoffman.

Gogh

 

 

Tropenmuseum Amsterdam

Voor ‘Wennekes Multimedia’ opnamen voor de afdeling ‘India’ van het ‘KIT / Tropenmuseum Amsterdam.

India

 

 

Audiotour Montmartre: Van Gogh et autres peinters neêrlandais voor de app izi.travel ingesproken door Odile Bouineau.

 

 

Odile Bouineau

IDTV-docs

Voor de campagne ‘Verleden van Nederland’ ontvingen ruim 10.000 scholen voor basis- en voortgezet onderwijs een gratis DVD Box met 150 Canon-Clips, gemaakt i. o.v. ‘IDTV-docs‘. Wij deden de eind-audionabewerking. ‘Imme Dros‘ schreef de literair historische teksten, ingesproken door ‘Frank Groothof’. De teksten werden door ‘Harrie Geelen‘ voorzien van prachtige beelden.

Harrie Geelen en Imme Dros

IDTV-docs  Harrie Imme Dros
 

 

 

TomTom – Discovery Channel    

Discovery Channel Documentaire item ‘How Do They Do It‘ over de werking en tot standkoming van Tom Tom navigatie. Van de NASA over de werking van GPS Satelieten tot en met de stemopnamen, bij ons in de studio. De stem bij ons in de studio voor de docu is Winnie Todd [UK engels]. Het item bij ons in de studio start op 09:58 in het programma Discovery Channel Europe

TT4DiscoveryTT5

 

Rembrandt

Rembrandt Ministerie van Buitenlandse Zaken voor Withagen Moving Media/Capital Interactive [audionabewerking, 9 Talen]

clip_image001

 

 

Benigno Afscheid van een Revolutie

‘Benigno Afscheid van een Revolutie’ is een documentaire van Marlou van de Berge voor VPRO/NOS DOKWERK. Over Dariel Alarcon, alias Benigno die zijn leven in dienst van de revolutie stelde. Ingelijfd bij het rebellenleger van Fidel Castro vecht hij met Che Guevara in Bolivia en keert als een van de weinige terug naar Cuba. Na een carriere onder het bewind van Castro vlucht hij in 1995 gedesillusioneerd naar Parijs. De belofte op een betere toekomst veranderd in de loop der tijd in een totale ontgoocheling. [audionabewerking & mixage]

VPRO dok

 

‘Het Verhaallandschap’

‘Het Verhaallandschap’ Cd-rom waarop beeldende kunst, literatuur, muziek en theater bij elkaar komen. Computerkunst Jeffrey Shaw. Teksten van Dirk Groeneveld, Tonnus Oosterhoff en Wanda Reisel Uitgave De Balie [sounddesign & muziekopname]

 

 

CNE Cinema Net Europe – Filmfonds  

‘CNE’Cinema Net Europe Opening Digitale Cinema Netwerk Europe. Digitale projectie op 5 schermen grote zaal Tushinski [muziekcompositie, sounddesign & mixage 5.1] Nederlandse Fonds voor de Film. Een produktie van Annelies Dop Live & Multimedia. Filmfonds Leader

Screen Shot 2013-07-07 at 22.19.27

 

 

Nederland aan de Spree  

Nederland aan de Spree Documentaire Ministerie van B. Z. Documentaire over De Nederlandse Ambassade in Berlijn [architect Rem Koolhaas] Withagen Moving Media 3-talen [audionabewerking & mixage]

Spree copy

 

 

 

Annetje Lie VPRO-TV 75 minuten Harrie Geelen Drama produktie [audionabewerking & mixage]

Screen Shot 2013-07-07 at 22.26.59

 

Goliath Event Six Flags

Opening Goliath Event Six Flags [music-composing & sounddesign] 

goliath1  goliath2

TV-commercials CPNB [muziekcompositie & sounddesign] Boekenweekgeschenk

 

 

For Birth Or Death Opera bewerking, Pierre Audi, ID&D Arts & Events/NPS [sounddesign, audionabewerking]

forbirthordeath1 forbirthordeath2

Abraham and Isaac uit 1952, het welbekende bijbelverhaal over Gods opdracht aan Abraham om zijn zoon Isaac aan hem te offeren, is muziektheater in zakformaat. Britten gebruikte voor deze muzikale dialoog een Middeleeuwse tekst uit de Chester Miracle Plays. Hij schreef het stuk oorspronkelijk voor zijn partner, de tenor Peter Pears, en voor Kathleen Ferrier. Zelf nam Britten de pianopartij voor zijn rekening. De stem van God – een trouvaille – legde hij in de mond van beide zangers tegelijk.

Audi laat de rol van Isaac begrijpelijkerwijs spelen en zingen door een jongenssopraan (Oliver Garden). De rol van Abraham wordt vertolkt door Nigel Robson, die in een kwartier tijd een fantastisch staaltje zingen en acteren weggeeft. Het hele verhaal speelt zich af in een afbraakpand, waarbij een keukentafel als altaar dient. De camera zit de karakters letterlijk op de huid. Elk baardstoppeltje, elk zweetdroppeltje is te zien. Audi’s handtekening – vuur en vlammen – ontbreekt niet.Pierre Audi

 

De Sommeltjes

De Sommeltjes 13 delige TV-serie, VPRO TV-Serie van Harrie Geelen [muziekcompositie, sounddesign, dialoog opname, foley FX & Mixage]

sommeltjes

 

 

Link Spel Drama produktie, Paula van der Oest, Nederlandse Spoorwegen

Paula van der Oest

 

 

 

National Geographic Channel Documentaire series

Nat Geo

 

 

 

Thuisfront Drama Produktie, Ivo van Hove, NTR

Met Willem Nijeholt, Will van Kralingen, Dora van der Groen

Ivo van Hove

 

 

Color Of War Documentaire serie [regie, produktie & audio]

WWII

Mykosch

Bioskoopfilm /TV-film, Danniel Danniel, NPS [muziekcompositie & audiomixage]

Mykosch

 

 

Ei, Egg,

[Ei] Bioskoopfilm, Danniel Danniel [muziekcompositie]

Egg Jap 

 

 

De Wisselwachter
De Wisselwachter Bioskoopfilm /TV-film, Jos beStelling [muziekcompositie, arrangement en uitvoering] Uitgebracht in 14 landen. Vele malen onderscheiden.

Wisselwachter_Poster

De WW

De Wisselwachter LP

 

FilmmusicSCCD001